Jdi na obsah Jdi na menu

Dámská bolerka pro volnočasové aktivity

23. 3. 2020

Není mnoho oděvů, které by byly vhodné jak pro každodenní nošení i pro společenské události. Výjimkou mohou být bolerka. Proto přinášíme krátké přiblížení tohoto módního fenoménu. Dají se nosit jako skromný doplněk i jako výrazné oživení společenského oděvu.

Co je to vlastně bolerko?

Sice se jedná o běžnou součást našich šatníků, ale možná jsou mezi námi stále ženy, které netuší o čem píšeme? Jedná se vlastně o zkrácený kardigan či ořízlý svetr. Nosí se přes šaty či přes tričko. Případně se přirovnává ke zkrácenému dámskému saku. Délka rukávu může být libovolná. Dlouhé rukávy pro chladnější teploty, ¾ rukávy dodají eleganci a bolerko s krátkým rukávem vám dodá eleganci i v letních dnech.

Pletené bolerko

Jak často v práci zjišťujete, že Vám táhne na ramena? Oblékněte si pletené bolerko a zjistíte, jak může být pohodlné a elegantní zároveň. Bolerko chrání přesně ty oblasti, které potřebujete a u i u pracovního stolu můžete vypadat módně. Již nemusíte nosit do kanceláře deku či omotávat ramena šálou, která je na krku a ramenou dost neposedná a při práci u stolu docela nepohodlná. Svetr vás také zahřeje, ale někdy až příliš. Chladno na ramenou a rukou nejlépe zažene bolerko s dlouhým rukávem. Tento všestranný oděv se skvěle hodí k šatům, kalhotám i sukni. A protože je téměř nemožné předvídat teplotu ve vaší kanceláři v jakýkoli daný den, uložte si pohodlné bolerko do vaší kancelářské skříňky - nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat.

Ozdobné bolerko

Kolikrát jste chtěli vybrat oblečení do práce, které bude vypadat skvěle? Pravděpodobně každý den. Zde přichází na řadu bolerka z vašich šatníků. Pár těchto stylových kousků osvěží váš styl a tričko či šaty budou mít rázem mnohem více možností s čím je zkombinovat. Vybírejte klasické bolerko přes šaty nebo elegantní krajkové bolerko. Výběrem extravagantnějších kousků dosáhnete vytříbeného stylu a žádný váš look už nebude nudný.

Společenské bolerko

Bolero je spojováno s večerními událostmi a plesy. Často uvidíte ženy na společenských stránkách novin a časopisů, které nosí odpovídající bolerko s jejich večerními šaty. Jsou vyráběné z celé řady materiálů. Oblíbená zůstávají saténová, krajková i síťovaná bolerka.

Krajkové bolerko

Pokud máte pocit, že vaše oblečení není příliš ozdobné, zkuste přidat krajkové bolerko. Není určeno jen pro společenské události a přes večerní šaty. Potřebujete v kanceláři vypadat stylově? Vyzkoušejte v kombinaci krajkového bolerka se společenskými kalhotami.

Nejoblíbenější barvy bolerek

Barevných variací je velmi mnoho. Co by ale ve vašem šatníku chybět nemělo, je bílé bolerko a černé bolerko. Tyto dvě neutrální barvy snadno zkombinujete. Pro speciální příležitosti můžeme doporučit i červenou či růžovou barvu.

Naše rada na závěr? Odhoďte všechny předsudky, které jste o nich mohli mít. Bavte se a experimentujte, protože dámské bolerko ve vašem šatníku výrazně rozšíří možnosti jak nosit a vzájemně kombinovat i ostatní kousky vašeho oblečení. Možnosti jsou prakticky nekonečné.

#bolero #shrug #bolerko #bolerka #fashion #moda

krajkove-spolecenske-bolerko-pres-saty.jpgsede-bolerko-damske.jpgtmave-bolerko-pres-saty.jpgkrajkove-elegantni-bolerko.jpgkratke-bolerko.jpgsatenove-bolerko-damske.jpg