Jdi na obsah Jdi na menu

Kabelky pro muže - tak ty tu nenajdete

17. 3. 2020

kozena-kabelka.jpgKabelky - myslím, že to byla moje první módní láska. Kdybych měla nějaké designové dovednosti, byla bych ráda designérka kabelek. Mám je ještě raději než boty. Kabelkami jsem prostě posedlá.

Mám jich už docela zajímavou sbírku a ráda je kombinuji s různým oblečením. Mohu tak posoudit, jaké chyby jsem v minulých letech udělala při jejich nákupu. Takže jsem si řekla, že se s vámi podělím o několik tipů, co dělá skvělou kabelku, která je praktická a krásná.

Ujistěte se, že kabelka lze pohodlně nosit

Ano, kabelky, stejně jako vaše oblečení, musí mít úroveň pohodlí, se kterou jste spokojeni. Před mnoha lety jsem koupila opravdu drahou značkovou kabelku. Čeho jsem si hned všimla bylo to, jak pohodlně seděla na mém rameni, aniž by se sklouzla, a zároveň zapadala pod paži. Vzpomínám si, že jsem si hned pomyslela: „není divu, že lidé za tento dobrý design obvykle platí tolik“.

Takže vyzkoušejte kabelku a všimněte si, jestli vás netlačí nepříjemným způsobem? Sklouzne z vašeho ramene příliš snadno? Musíte ji nosit jen v ruce, i když to není vaším stylem?

Můžeme milovat vzhled dámské kabelky, ale pokud to nemá ten správný druh pohodlí pro přenášení (a budete jej přenášet hodně a někdy i po dlouhou dobu), pak ji začnete docela rychle nesnášet.

Ujistěte se, že kabelka není příliš těžká

Miluji kožené kabelky. Oproti koženkovým kabelkám vydrží mnohem déle, stejně jako dobrý pár kožených bot. Ráda si své kožené kabelky pravidelně leštím a opečovávám. Pozor ale na velikost. Velké a objemné kabelky mohou být i prázdné velmi těžké. Vejde se do nich i spousta drobností i menší nákup. Nosit ale 10 kg těžkou kabelku není to dobré pro moje záda ani náladu. Vyzkoušejte tašku a všimněte si, jak je to těžké. Někdy můžou relativně malou kabelku zbytečně přetěžovat masivní kovové detaily. Vypadají sice úchvatně, ale jsou nepraktické a těžké.

Správné kapsy pro vás

Je to uvnitř prázdná prázdnota nebo má nějaké kapsy? Pokud má kapsy, jaký druh a kolik? To, co se vám bude líbit, bude pro vás osobní. Zjistila jsem, že se mi nelíbí velká kapsa rozdělaná do přihrádek, ale mám ráda malou doplňkovou kapsu na drobnosti. Třeba pero, čisticí hadřík na brýle a nějaké další malé kousky. Líbí se mi kapsa, ve které mohu svůj telefon uložit, a opravdu se mi líbí kapsa na vnější straně, která zapíná zip, do kterého mohu vložit klíče od auta.

V menší večerní kabelce miluji spoustu kapes na karty, protože nechci nosit celou peněženku, ale je dobré mít možnost vzít si kreditní kartu a několik dalších kousků (jako je řidičský průkaz, vizitky apod.). Líbí se mi také kapsa na zip ve večerní kabelce - tam bych pravděpodobně chtěla také dát nějaké peníze. Navíc musí být dostatek místa pro rtěnku, brýle na čtení, telefon a klíče. I mnohé levné kabelky mají dostatek správných kapes na drobnosti.

Kabelka na zip

Líbí se mi kabelka, kterou lze úplně zapnout na zip nebo zavřít, takže pokud cestuji a spadne, nic z ní nevypadne. Zejména u větších tašek je uzavření zipem opravdu praktické aby byl obsah v bezpečí.

Kabelka musí být prostě krásná

A pak je tu design. Musím ji prostě milovat esteticky. Barva je jedna cesta - a tak mám sbírku kabelek v různých barvách. Kabelka může mít docela prostý design, pokud je v báječné barvě - barva je hrdina. Ale pokud hledáte černou kabelku, pak musí mít nějaké další designové detaily, aby byla esteticky příjemnější. Černý a hladký = nudný a nudný a není stylový.

Ať je univerzální

Mohou existovat kabelky pro specifické účely (například večerní psaníčko), ale pro každodenní kabelku, pokud máte tendenci být někým, kdo má jen jednu pár kabelek a nosíte je všude, každý den, tak design by měl být univerzální. Musí být dostatečně elegantní, aby se hodila k vašemu pracovnímu oblečení. Musí být ve vašich oblíbených barvách - aby se shodovaly s vaším oblečením.

Jak si vybrat kabelku, která se hodí k vašemu oblečení? Začněte tím, že barva bude odrazem barvy vašich vlasů. Toto je barva podpisu, kterou nikdy nesundáváte. Vždy máte na sobě své vlasy, a proto je barva vlasů tak skvělá pro kabelky, boty, kabáty a pásky.

#kabelka #kabelky #milujikabelky #handbags #damskakabelka

damska-kozena-kabelka.jpgkozena-kabelka-damska.jpg