Jdi na obsah Jdi na menu

Krásné dámské kardigany

21. 3. 2020

Dámský kardigan je jedním z módních kousků, který by každá žena měla mít ve svém šatníku. V mém šatníků můžeme nalézt hned několik těchto módních svetrů. K dispozici jsou v mnoha stylech, velikostech, vzorech a barvách. Máme tak možnost najít perfektní kardigan, který vyhovuje našemu tělu. Kardigany jsou flexibilnější než klasický svetr a můžete ho kombinovat do rozličných stylů a outfitů. Můžou být ideální pro odvážnější looky a jsou přímo určené pro vrstvení, což může bez námahy uvolnit chladný vzhled. Pečlivě vybírejte ten správný střih, protože pro každý typ těla se hodí něco jiného. Někdy to může být trochu matoucí, ale nosit ten správný svetr pro váš typ těla a styl oblékání je velmi důležité. Poslední věc, kterou chcete udělat, je nosit něco, co vás nutí vypadat robustně a široce. Všichni máme ve skříni několik oděvů, které bychom rádi nosili každý den, kdybychom mohli. Možná je to bunda, ve které se cítíte naprosto báječně, nebo pár roztrhaných džín, které jsou tak pohodlné, že v nich chcete i spát. Všichni jsme měli zkušenost s hledáním těchto kousků oblečení, které, jak se zdá, dokonale vyjadřují naši osobnost a pomáhá nám cítit se sebevědomě, když vyrážíme do společnosti.

Příběh vašeho nového kardiganu může být ten stejný. Vyberete si tak úžasný módní kousek, že bez něho budete vycházet na veřejnost jen velmi nerada.

Jak tedy vybrat ten nejúžasnější kardigan?

BARVA

Pokud chcete začlenit tento stylový kousek do svého každodenního šatníku, měli byste si vybrat barvu, která se hodí k Vám a ostatnímu oblečení ve vaší skříni. Máte sklon nosit neutrální, světlé, vzorované nebo pastelové barvy? Vybírejte to co odpovídá hlavním barvám ve vašem šatníku, a nevybírejte barvu, kterou nemilujete.

TKANINA

Dobrou zprávou o kardiganech je, že vyhovují všem typům těla a jsou velmi lichotivé. Na rozdíl od vašich oblíbených svetrů, kardigany naleznete ve všech druzích tkanin od načechraných úpletů po velmi tenké hedvábné směsi. Před nákupem zvažte tkaniny. Velmi tenký hedvábný kardigan bude nutné neustále žehlit. Pokud jste jako já a nechcete žehlit, vyzkoušejte více robustní úplet. Vyberte si svůj oblíbený pletený kardigan podle toho, co budete mít pod ním.

STYL

Jak se normálně oblékáte? Jak byste popsala, jaký je váš obecný styl a oblečení ve vašem šatníku, které pravidelně nosíte? Jste více tradiční, klasičtí, bezstarostní nebo elegantní? Popsala by jste svůj styl jako více bezstarostný každodenní vzhled, takže se do vašeho života dokonale hodí velké robustní úplety. Chcete-li však uvažovat o dokonalém kardiganu, musíte myslet na svůj osobní styl. Vždy jděte se stylem, který již máte, takže máte jistotu, že nový kardigan s kapucí budete nosit s důvěrou a nebude to jen módní výstřelek na pár divokých večírků.

TYP POSTAVY A FIT

Máte rádi oblečení, které zvýrazňují váš pas? Nebo dáváte přednost oversized oblečení, které skryjí co možná nejvíce? Máte rádi dlouhou délku aby kardigany zakryli zadek, nebo dáváte přednost krátkému střihu, aby lem končil v oblasti boků? Chcete něco lehkého nebo objemného? Chcete něco lehkého na léto nebo na jaro, nebo něco objemného na podzim a zimu? Zeptejte se sami sebe na všechny tyto otázky a opravdu přemýšlejte o tom, které střihy budou lichotivé k vaší postavě a pohodlné na nošení. Přemýšlejte nejprve o obecném tvaru oděvu, následně pak o vzorech.

RUKÁVY

Důležité pro správný střih je výběr vhodných rukávů. Kardigany bez rukávů opticky zeštíhlují horní část postavy. Jsou tak vhodné pro atletické typy postav se širokými rameny. Nařasené dlouhé rukávy naopak rozšíří horní část těla. Jsou tak oblíbené u typů postav s širšími boky, které takto vyvažují nerovnosti svého těla. Hubenější postavy si mohou pomoci kardigany s dlouhým rukávem, které zakryjí hubené paže.

UKAŽTE DEKOLT

Zde se jedná spíše o to, co pod kardiganem nosíte, než o styl samotného cardiganu. Mnoho z nás nosí kardigany, aby se cítily útulně a hřejivě, takže je lákavé hodit dlouhý kardigan na rolák, ale většina kardiganů bude mnohem lichotivější nad otevřeným krkem. Kombinace šály s kardiganem přidá na objemu a vizuálně navýší hmotnost. Téměř každá žena, bez ohledu na její velikost nebo typ těla, vypadá nejlépe v horní části, která ukazuje její lícní kosti - zejména když je většina zbytku těla zakrytá. Zkuse vyměnit roláky za volnější oblečení a možná vás překvapí, jak velký rozdíl to dělá!

SLEDUJTE TRENDY

Stejně jako u každého jiného oděvu se trendy v kardiganech vyvíjejí a vždy budete vypadat méně hrůzně, pokud máte na sobě aktuálnější styl. Ale pouze pokud je to vhodné pro váš typ těla! Jestli se aktuální trendy kardigany nehodí k vaší postavě, tak je nechte jiným! Trendy v aktuální sezóně jsou dlouhé oversized kardigany s délkou až pod kolena. Ale znovu opakujeme, pokud dlouhý kardigan na Vaší postavě vypadá nevzhledně, tak volte jiné trendy.

NEIGNORUJTE VZHLED ZEZADU

Dlouhé, rovné kardigany jsou nyní velmi oblíbené, ale před rozhodnutím o koupi si nezapomeňte prohlédnout zadní pohled. Mohou vypadat dobře zepředu, ale pokud se otočíte, mohou vypadat dost divně. Vybrali jste si krásný dámský kardigan s kapucí? Podívejte se na tvar kapuce i zezadu.

#cardigans #cardigan #cardigany #kardigan #kardigany #fashion

dlouhy-kardigan-s-kapuci.jpgdlouhy-kardigan.jpgdlouhy-pleteny-cardigan-bez-zapinani.jpgdlouhy-pleteny-cardigan.jpgdlouhy-sitovany-kardigan.jpgdlouhy-pleteny-kardigan-bez-zapinani.jpg