Jdi na obsah Jdi na menu

ponožky na nožky

16. 3. 2020

Základní pravidlo pro dámské ponožky je snadné. Barva ponožek by měla odpovídat barvě kalhot. To znamená nosit černé ponožky s černými kalhotami, tmavě šedé ponožky s kalhotami na uhlí, modré ponožky s modrými džínami apod. Ale to by byla jedna velká nuda.

Pravidlo je to sice dobré a jednoduché, ale vhodné pouze pro formální prostředí. Chystáte se na seriózní obchodní jednání, nebo pochmurné záležitosti jako je pohřeb? Tyto situace nejsou vhodné pro vyjádření Vaší individuality, ale je vhodné projevovat úctu a zapadnout v davu. Při ostatních příležitostech žádají dobrodružné povahy něco jiného.

A co smíchání?

V dámském šatníku je zajisté místo pro barevné bavlněné ponožky, které se mohou barvou odlišovat od kalhot. Vyžaduje to trochu větší péče, protože to není úplně jednoduché zvolit správnou kombinaci, ale pokud se to povede, může to vypadat skvěle.

Krok první - kdy se nosit světlé ponožky?

„Světlé“ ponožky mohou znamenat spoustu věcí: odvážné plné barvy, klasické vzory jako argyle a paisley, až po věci, které hraničí s novinkami (kreslené postavičky atd.).

Kdy nosit barevné ponožky

Musí se to udělat správně - nemůžete je prostě hodit na cokoli - ale obvykle existuje způsob, jak to zajistit. Proč byste je ale měla nosit?

Existuje několik důvodů, kdy byste mohly chtít konkrétně barevné ponožky, kromě toho, abyste si je jen užívali pro sebe:

Když chcete oživit jednoduchý outfit. Máte dnes obyčejný den? Dvojice jedinečných ponožek promění klasický look v něco smyslnějšího.

Pokud chcete extra barevnou kombinaci. Nedávno jste četli o své pleti a vašich nejlepších barvách? Vyhledejte si nějaké jemné shody. Vyberte si ponožky ve stejném barevném schématu jako je košile nebo dokonce vaše sportovní bunda nebo svetr, abyste získali koordinovaný vzhled.

Když víte, že Vaše bambusové ponožky budou vidět? Ne každá obchodní kultura si neustále udržuje boty. Na místech, jako je Japonsko, se boty často odstraňují při jídle nebo někdy i k pití. Když máte důvod se domnívat, že Vaše ponožky budou vidět, pokračujte a udělejte si srandu - pokud neplánujete seriózní obchod s konzervativními lidmi. Nemusíte ani jezdit do Asie. Stačí zajít do místního fitcentra a odhodit boty.

Kromě těchto specifických situací existuje také nejjednodušší a nejlepší čas nosit barevné ponožky: když se vám to líbí.

Dokud přemýšlíte o tom, jak vystrkujete na obdiv své kotníky, není důvod, abyste si nemohli pohrávat s ponožkami.

Když jste v pochybnosti, jděte Classic

Jednobarevné ponožky - s nimi se nedá nic pokazit. Plné barvy s malými figurálními vzory, jako je paisley, jsou také dobrým tradičním řešením, stejně jako jednoduché pruhy stejné šířky.

Koordinujte se zbytkem oblečení

Mějte na paměti, že „koordinace“ neznamená „shoda“ - ponožky nemusí mít stejnou přesnou barvu jako jakýkoli jiný kus oblečení na těle.

Ale je hezké, pokud existuje nějaký přirozený vztah, takže se zamyslete nad barvami, které spolu dobře ladí. Vždycky to vypadá dobře, pokud Vaše ponožky zapadají do stejného obecného tématu jako zbytek Vašeho oblečení.

To může být stejně jednoduché jako vybírání jedné z barev Vaší halenky a nošení ponožek v podobném odstínu. Nemusí to být ani něco, co si lidé vědomě všimnou jako koordinaci - jejich oči to uvidí jako dobrý soulad, i když o tom sami nepřemýšlejí.

Buďte si vědomi svých úrovní kontrastu

„Kontrast“ je změna z jedné sousední barvy na další. Všichni máme určitý kontrast, zejména na naší pleti.

Obecně řečeno, chcete zhruba stejné množství kontrastu v celém svém vzhledu. To znamená, že pokud je vaše horní polovina velmi jemná a s nízkým kontrastem - bunda stejné barvy, ale mírně odlišného odstínu jako košile pod ní, řekněme - nechcete, aby se to pralo s kontrastem ve spodní polovině těla.

Jako užitečné pravidlo zkuste udržovat kontrast mezi kalhotami a ponožkami přibližně na stejné úrovni jako kontrast mezi kalhotami a halenkou.

Začínáme se shromažďováním barevných ponožek

Poslední krok v nošení barevných ponožek? Vybírejme takové, které fungují dobře s více druhy oblečení!

A především se bavte. Život je příliš krátký na to, abyste si nikdy nedopřáli veselné barevné ponožky.

#ponožky #ponozky #socks

damske-ponozky.jpgponozky-s-medvedem.jpgbavlnene-ponozky.jpgponozky-s-obrazkem.jpg